DUINSTRAAT 23

Per 1 november 2023 komt een unit van 29m2 te huur in een rijksmonumentale bedrijfsverzamelgebouw op Scheveningen, ook wel bekend als het oude politiebureau, centraal en zichtbaar gelegen nabij OV, winkels, horeca, strand en haven.

Vooral de buitenzijde van het pand is nog authentiek, en ook n een goede staat van onderhoud. Door de jaren heen is er aan de binnenzijde best wat veranderd en aangepast, ook om aan de wensen en eisen om prettig te werken te kunnen voldoen. Gelukkig is er nog genoeg sfeer, en zijn er voldoende details terug gebracht en behouden gebleven. Het pand is omgedoopt tot Kasteel Duinstraat, waar het natuurlijk wel wat weg van heeft met haar torentjes, poorten en het robuuste karakter. En vergeet de fraaie Haagse ooievaar niet die trots op de gevel prijkt. Het stoere trappenhuis is origineel en zeker de inspanning waard om niet met de lift naar de etages te gaan.

Per 1 november 2023 Unit 1-9 (1e etage) ca. 29m2 ad € 650,= incl voorschot servicekosten. De unit is L-vormig en voorzien van een pantry. Plattegrond en fotoest van unit 1-9 zijn op aanvraag beschikbaar.

Alle genoemde bedragen zijn per maand en exclusief 21% BTW. Bovenstaande m² zijn op basis van V.V.O. (inclusief 10% opslag gebruik algemene ruimtes).
De genoemde prijzen zijn inclusief voorschot service- en energiekosten en exclusief BTW.

Enkele jaren geleden is Stadsherstel Den Haag en Omgeving N.V. eigenaar geworden van de oude brandweerkazerne (Schipperplein) en het oude politiebureau (Duinstraat 23). De brandweerkazerne is getransformeerd tot 7 huurwoningen en het politiebureau is zoveel mogelijk origineel behouden gebleven door het gebouw om te vormen tot een bedrijfsverzamelgebouw. Recent zijn er in de kap en de vleugels van het complex nog 3 luxe huurappartementen gerealiseerd.

Duinstraat 23 maakt deel uit van het complex met een rijksmonumentale status. Monumentenzorg Den Haag schrijft hierover: ‘Bouwblok architectuurhistorisch van belang als representatief voorbeeld van een gemeentelijk overheidsgebouw in overgangsarchitectuur waarbij motieven uit de neostijlen, de Art Nouveau en van H.P. Berlage toegepast zijn. Typologisch is het bouwblok van betekenis als zeldzaam en goed bewaard voorbeeld van een brandweerkazerne annex politiebureau. Het vertegenwoordigt tevens een ensemblewaarde op een stedenbouwkundig belangrijk kruispunt van de Duinstraat en het Schippersplein’.

Ligging:
Een echte zichtlocatie, iedereen kent het pand. Vijf minuten lopen van het strand, nog korter naar de haven. Niet ver van het Statenkwartier en de Keizerstraat.
Bereikbaarheid:
Het pand is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het is gelegen vlakbij de Scheveningseweg, wat voor een prima ontsluiting zorgt richting de snelwegen of de binnenstad van Den Haag.
Openbaar vervoer:
Bereikbaar met tram 11 en stadsbus 22.
Parkeren:
Het is mogelijk tegen een meerprijs van €125,- per maand een of meerdere parkeerplaatsen te huren in de onder het pand gelegen afsluitbare parkeergarage.

Wijze van oplevering:
In de huidige staat, o.a. voorzien van:
– centrale representatieve entree met afzonderlijke brievenbussen, voor iedere huurder een eigen
bel en de mogelijkheid vanaf de unit de voordeur te openen en bezoekers te woord te staan;
– lift;
– diverse toiletgroepen;
– mechanische ventilatie;
– klimaat beheersing eigen unit;
– CV- installatie en warmtepomp;
– radiatoren;
– stroompunten;
– verlichtingsarmaturen;
– kabelgoten;
– (gedeelde) pantry.
Zekerheidstelling:
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van 2 maanden (incl. voorschot service- en energiekosten) inclusief btw.

Betalingswijze:
De huur alsmede het voorschot servicekosten te vermeerderen met btw dienen per maand vooruit te worden voldaan.

Huurtermijn:
Huurtermijnen worden afgesproken met een minimum looptijd van 2 jaar, niet tussentijds opzegbaar.